Het VDZ Horeca-effect: waarom je voor een baan in de horeca moet gaan

VDZ Horeca

 

De horeca is een van de meest lonende banen die je kunt vinden. Het maakt niet uit of je ober, kok of zelfs manager bent, werken in de horeca is een kans om professioneel te groeien, nieuwe mensen te ontmoeten en een verschil te maken in het leven van anderen. Denk er ook aan hoeveel geld je zou verdienen; volgens Management Today varieert het jaarsalaris voor een barman in de horeca van 23.720 tot 38.620 euro. Maar niet alles aan werken in deze sector is perfect. Werken in de horeca betekent soms omgaan met klanten en hun onredelijke verwachtingen. Daarom hebben we besloten deze blogpost te schrijven met wat inzichten over wat je kunt verwachten van werken in deze branche en tips over hoe je je erop kunt voorbereiden zodat het je niet opbreekt. We zijn ervan overtuigd dat je na het lezen van deze blogpost zult beseffen waarom een startersfunctie in de horeca toch een goed idee lijkt. Lees verder voor meer informatie…

Wat je kunt doen met hospitality management

Met hospitality management verken je de basis van de bedrijfsindustrie. Je leert over bedrijfsvoering, marketing, financiën, eten en drinken, en andere onderwerpen die belangrijk zijn in de horeca. Bijvoorbeeld, met een associate degree in hospitality management, leer je over financiële boekhouding en hoe je kosten en uitgaven met betrekking tot je opleiding en werkervaring opneemt. Je leert ook over salarisadministratie en hoe je voordelen en lonen voor werknemers behandelt. Je leert ook over human resources (HR), inclusief hoe je functiebeschrijvingen schrijft, werknemersrelaties beheert, nieuwe werknemers opleidt en meer. VDZ Horeca kan je goed met deze dingen helpen.

Wat je kunt doen met een bachelor in hospitality management …

Met een bachelordiploma in hospitality management kun je je carrière beginnen als manager, assistent-manager of zelfs algemeen manager in de horeca. Met dit diploma kun je ook solliciteren naar hogere managementfuncties en directeur worden. Bovendien zul je met een bachelordiploma in hospitality management ook de nodige vaardigheden hebben om je eigen bedrijf te beginnen. Met een bachelor's degree in hospitality management, zult u in staat zijn om onderwerpen als analytics, marketing, operations management, en informatietechnologie management te bestuderen. Je leert ook over operationele processen zoals eten en drinken, gastendiensten en faciliteitenbeheer.

Waarom een master nodig is om in de horeca te werken.

Met een master in hospitality management kun je je leiderschap, marketing en financiële vaardigheden verder ontwikkelen. Je kunt je ook specialiseren in bepaalde gebieden van de horeca. Zo kun je je met een master in hospitality management bijvoorbeeld specialiseren in marketing, operations management, financiën, eten en drinken, of zelfs hospitality law. Bovendien, met een master in hospitality management, zul je meer concurrerend zijn voor hogere managementfuncties. Dat komt omdat je met deze graad kunt laten zien dat je klaar bent om van instapfuncties naar verantwoordelijkheden op een hoger niveau te gaan. Ook kunt u met een master in hospitality management ervaring opdoen in verschillende industrieën, veel voorkomende industrieproblemen oplossen en uw leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen.

Het VDZ Gastvrijheidseffect: conclusie

In dit artikel hebben we de voor- en nadelen van werken in de horeca verkend. We hebben geleerd dat deze industrie een van de meest bevredigende banen is die je kunt vinden. Na het werken in een restaurant of een hotel kun je terugkijken op wat je hebt geleerd, nieuwe mensen ontmoeten en een verschil maken in het leven van anderen. Je krijgt ook de wereld te zien, nieuwe culturen te zien en verschillende plaatsen te ervaren. Tot slot onderzochten we het VDZ Hospitality Effect, een term die door de horeca is bedacht om te beschrijven hoe de baan je leven ten goede kan veranderen. Met deze kennis kun je beslissen of een startersfunctie in de horeca iets voor jou is.